Full dag!

Herregud vilken dag vi har haft! Den har verkligen varit maxad! Först steg vi ju upp (bra förutsättning för en bra dag!) och drog igång jobbet i lägenheten. Vi gjorde en typisk Monica-morgon där vi hinkade kaffe och jobbade som attan för att sedan gå ut och äta!

Maken ringde för att kolla läget och frågade om vi hade snöstorm eftersom det gått ut varningar. Ja, vad ska man säga...


Ni ser ju själva! De första snöflingorna lade sig på gården utanför (Glenn Hysen bor tydligen också här. Kanske har vi samma utsikt?) men mer var det inte! Sedan har det slaskat och kanske ligger det kvar men här skottas inte. Här saltas det och traktorerna sopar gatorna! Det är alltså inte många centimeter...

Nåja, "ovädret" fick vara och vi satte igång med jobbet! Det blev först slipning av all spackling, målartvätt och målning:


Köksluckor och lådor målade!


Sittpuffar på G! Sedan blev det dusch och jag upptäckte att det var stopp i alla avlopp... Fler saker på dagens lista! Sedan drog vi iväg och åt en helt fantastisk lunch på franska restaurangen "Le Pain"!


Chèvreostsallad för min del! Sjukt gott!


En Croque Madame för Emilias del! Vilken bamsemacka! Surdegsbrödet var helt fantastiskt men att orka äta upp allt detta bröd var inte lätt...


Vi tog ändå kaffe och delade på ett russinwienerbröd bara för att jag skulle få lite Paris-känningar! Dessa var helt underbara där och nästan lika goda här! Vi satt länge och surrade vilket är så härligt! Det är ju så sällan vi får ha den här tiden tillsammans! När klockan blivit halv tre fick vi nästan panik eftersom det var mycket vi skulle shoppa!


Jag försökte intressera Emilia för det här linnet men det gick inte... Vi fick dock ihop en massa andra saker! Matta till köket, tidningsställ, dörrmatta, lampa, krokar, kläder (självklart!) och till slut en "sugpropp" (vad heter det?) till avloppsrensningen! Vi shoppade så mycket, och tungt, att jag tvingade Emilia att åka taxi hem. Armarna var helt slut!

Jag måste medge att man blir ganska trött men snabbt kommer det ny energi! Efter lite kaffe och ett par chokladbitar var vi igång igen i lägenheten!


Alla handtag monterade, köket skurat och nya mattan utlagd! Och alla hål som vi borrat passade till handtagen! Otroligt!

Vi höll på att köpa med oss en ny micro också men insåg att vi inte skulle få med oss den ut från affären... haha! Det får bli en annan dag! Det blev kanske ingen stor renovering men nu är det rent och fräscht eftersom hon också fått ny kyl och frys. Och hyresvärden har aviserat att köken ska renoveras men först står badrummet på tur så det kommer väl framöver! Men frågan är väl ändå om inte min avsloppsrensning var dagens bästa åtgärd? Nu rinner det snabbt och lätt igen!


Bordet blev också ommålat! Tur att färgen torkar snabbt eftersom vi är ganska otåliga renoverare! Vi vill ju att det ska bli klart!


Nya tidningsstället i fönstret! I plexi precis som bordet!


Och puffarna hade också torkat! Någon ny matta hittade vi inte idag men nu börjar det bli så fint att man faktiskt bara kan bo! Vår gamla kohud får duga ett tag till!


Nya lilla söta skrivbordet med "Paddan"!


Och söta, söta flickan i dagens outfit som hon köpte på vår runda! Vi blev inte klara med allt men man måste ju ta paus för att äta också!


Som av en händelse ligger Göteborgs bästa Indiska restaurang, "Masala", i närheten och vi hade turen att få ett bord! Lovely! Alla tog olika maträtter så att vi skulle få provsmaka.

   
Kyckling i olika former, lammfärsspett, såser, naanbröd... Så otroligt gott! Restaurangen har fått högsta betyg i GP och det förstår man. Litet och intimt, supergod mat och så jättetrevlig personal! Det blev en höjdarmiddag!


Maggan berättade roliga historier från "Humorhimlen" så vi både åt och skrattade!


En hemgjord glass med kardemumma och nötter fick avsluta kalaset! Vi var dock för mätta för att orka mer än en halv portion så det passade bra att dela!

Ja, vilken dag vi har haft! Jobbat, shoppat, ätit, umgåtts - superhärligt! Imorrn väntar lite mer jobb i lägenheten eftersom vi ska borra upp krokar till ny lampa och sätta upp hängare i hallen. Nu ska borren få visa lite slagläge! Tills dess TV och lite chill i soffan! Tack för en superdag Emilia!

PS. Det måste ha varit Skellefteås J20-lag som var med på planet eftersom varken matchschemat eller åldern stämde... Jag har alltså inte särskilt mycket koll! Men jag är en djävel på avlopp! Haha!
#1 - - M:

härliga inlägg från en händig kvinna.

J20 spelade mot Frölunda...