Lååååång fixardag i Piteå!

Sååååååå himla kul jag har haft idag!!! Jag ÄLSKAR att köpa, piffa och stöka med inredningsdetaljer och idag har jag verkligen fått full pott på den fronten! Tidig avfärd (jo, redan 9.00) till Piteå med bästa Karin i bilen! Underbart med sällskap som jag tyvärr fick skicka hem med buss eftersom lägenhetsinredningen tog betydligt längre tid än jag trodde. Förlåt Karin, men vi får göra om det här och då ska jag skjutsa dig båda vägarna!

Väl framme hos Åsa, som var mitt mål idag, så började vi lista saker som skulle köpas innan vi kunde börja. Hon har gjort bort de stora projekten redan som att måla, tapetsera och möblera så vi kunde satsa på detaljer som gardiner, prylar, blommor mm. Vi gick igenom alla rum i hennes supertrevliga lägenhet och det blev en diger inköpslista! Man får ju se det som en ynnest att få shoppa men slippa betala...

Sedan besökte vi Jysk, Bloms möbler (där jag fick förmånen att pruta med ägaren som är f d Lövångersbo och en gång spelat saxofon i revyn...), Keramix samt en tygaffär och en blomsterhandel. Det tog sin rundliga tid varför jag insåg att jag skulle behöva stanna hela kvällen om vi skulle bli klara. Många påsar och möbler senare kom vi hem och kunde börja med piffet!


Vardagsrummet före...


Och efter! Gardiner, lampa, kuddar, blommor, krukor, skål mm tillkom idag! Och snyggt blev det!


Och denna supersnygga TV-bänk blev perfekt!!! Vi sparade även lite tid när vi fick köpa den monterad! Kolla även in den supersnygga vasen som verkligen blev pricken över i:et!


Köket före. Jag tog med några gardinlängder som jag provhängt här. De passade hur bra som helst så efter lite nya gardinringar och kortning fick de bli Åsas! Kolla gärna in de rosa ränderna på kaklet...


...som nu blivit svarta sedan vi klippt till kakeldekor som vi hittade i en affär! Ampeln och blomman blev också riktigt fint i fönstret istället för en gardin!


Gardinerna på plats och den nya, skitsnygga, lampan upphängd! Glödlampan kommer från Orrefors och är en så snygg detalj. Här pustar Åsa och hennes syster Barbro ut efter kvällens middag! Hemgjord köttsoppa sitter bra när man jobbat!


Min inflyttningspresent till Åsa blev den här ståltrådsdamen med hund från Bruka som vi hittade på Bloms! Det är ju hon och Alma - och riktigt likt! :)


Hatthylla och spegel blev också inköpt och uppsatt! Det ska även upp en hylla under spegeln men pluggarna tog slut så vi fick ge upp...


Och hur snygg blev inte den här stolen i hallen? Jag älskar den!


Dålig bild från sovrummet gör inte detaljerna rättvisa men ett par exklusiva ihåliga pallar inköptes som sängbord. Mattan är också ny för dagen och orange blev kanonfin accentfärg till det svarta!


Och den här snygga vasen i fönstret hittade vi på Keramix. Vilken kanonaffär! Ja, det blev en magisk dag där jag fick hålla på med det jag gillar bäst! Och sedan är jag och Åsa så raka med varandra att det blir en väldigt effektiv shopping där man kan vara hur uppriktig som helst. Det sparar tid och gör det hela så mycket roligare! Tack Åsa för att jag fick dela den här dagen med dig! Jag har haft så vansinnigt roligt och kommer gärna tillbaka! Det saknas ju fortfarande lite pyssel i sovrummet och en hel del i kontoret. I'll be back if you want me!

Jag hann mycket idag. Mellan shoppingen och medan Åsa lagade middag smet jag iväg för att hälsa på Evelina, en tjejkompis som varit som en låtsasdotter för mig. Hon har fått barn och det var en helt underbar liten gosse!


Han verkar lite förskräckt över att vara hos mig men det var han inte. Liam heter det jättesöta underverket!


Han verkar dock desto nöjdare när han får vara med sin söta mamma! Evelina bjöd på kaffe och hembakta kladdkakemuffins som var försvinnande goda! Tack ska du ha gumman! Det var så kul att få träffa dig igen!


Vi avslutar med en bild på charmtrollet! :)

Nu är klockan snart midnatt och jag kom hem för en timme sedan. Dags att borsta tänderna och lägga sig. Jag kommer att sova som en stock och känner mig oerhört nöjd med en alldeles utomordentligt trevlig dag! Dessutom hade maken målat klart garderoberna i tvättstugan när jag kom hem och även målat om hatthyllan och satt upp alla saker. Han är så vansinnigt produktiv och det är ju hur skönt som helst att det händer saker fast att man inte är hemma. En klippa! Jag tror att jag ska gifta mig med honom! Men det har jag ju redan gjort... sån tur!
#1 - - Ola T:

Jag skulle inte våga ta med dig till USA och alla shoppingcentra som finns där. I varje fall inte följa med dig runt i affärerna. Skulle inte orka. Men roligt att du tycker det är kul!

#2 - - Emilia:

Sååå fin silverstol!!! Kosta och varsifrån?!

#3 - - Evelina:

Vilken fart det är på dig tant! Ikea ena dagen, inreda och hälsa på och ränna andra dagen (Vad skulle Asmund tycka om det?). Det är härligt riv i dig. Jag berättade till Micke att du varit här och att Liam inte alls ville skratta fast du är komiker. Puss och kram fina du! Du är skön! :-)

#4 - - Monica:

Ja, det har varit en fartig vecka men jag gillar ju det! (Och skiter högaktningsfullt i en viss Asmund...) Puss och kram till dig själv! Jag blev glad av att träffa dig och nästa gång ska jag tamejfanken försöka få gossebarnet att skratta... haha! Vi ses! :)