Japanskt!

Dagens sovrapport är inte särskilt uppmuntrande... Därför skriver vi ingenting mer om det! Det har på det hela taget varit en väldigt seg och trött dag där det inte har blivit mycket gjort. Inte ens vädret har varit på alerten! Lite rensning i trädgårdslandet, lite läsning, handling och matlagning är väl det jag kan räkna upp idag om det nu finns någon intresseklubb som vill anteckna...

När det gäller maten så bestämde vi igår att vi som omväxling skulle äta asiatiskt. Det blir ju annars mycket grillat, och det gillar vi ju hur mycket som helst, men ombyte förnöjer! Därför var jag också tvungen att ta en sväng förbi Jacks för att köpa rispapper till de färska vårrullarna. Började tillagningen med att göra en chilistark fisksås och en sötsur sallad:


Säga vad man vill om det asiatiska köket men det är otroligt färgglatt och vackert!

Vi hjälptes åt att förbereda och strimla de olika råvarorna som rullarna skulle fyllas med: Salladsblad, mynta, koriander, basilika, gurka, böngroddar, vårlök, risnudlar och tigerräkor. Sedan var det bara att doppa rispapperet i kokande vatten, fylla och rulla ihop! Vårlökarna skulle sticka ut som en liten dekoration och vi dukade också så asiatiskt vi kunde!


Bordet! Vårrullarna med salladen, fisksås och hoisinsås som man dippade i!


Ganska fräscht!


Och lite pysslig ätning!

Det är ju ett magert kök med fräscha råvaror och smakerna var väldigt goda även om jag kanske saknade något köttigt bland alla grönsakerna. Man kunde enligt receptet också ha rullat in kokt fläskkött och det kanske skulle ha gjort det hela lite matigare. Hur som helst var det väldigt gott! Kanske inte min favoritmat men vackert och ganska "lätt". Det behövs också med tanke på hur mycket god mat man stoppar i sig under semestern!

Jag ska ändå försöka ta en promenad ikväll för att fortsätta min mer duktiga period! Jag kan ju inte bara lata mig under ledigheten! Imorrn skulle det tydligen bli ännu sämre väder och då kanske jag t o m kommer mig för att städa! Men jag lovar inget... Ha en bra kväll ni också!
#1 - - Anonym:

Vad vackert! Imponerande:)

#2 - - Ola T:

Jag har en allt starkare känsla av att jag tror att du tycker det är roligt att laga mat! Ser läckert ut.