Ny TV och kalaspasta!

Hemresan från Lycksele blev ett trött kapitel där jag hamnade i "paltkoma" efter frukosten. Trots nästan nio timmars sömn blev jag hur trött som helst och slängde mig i sängen när jag kom hem! Vaknade efter två timmar... Det var inte riktigt det jag planerat men förmodligen behöver jag sova som en bebis ibland.

Nu blev dagens planer lite omkastade så jag fick prioritera om. Medans jag har varit i Lycksele har maken slängt ut TV:n (eller flyttat den) och burit in en nytillverkad, jättensygg TV-bänk. Den stod där i sin ensamhet så vi "tväråkte" till Expert för att handla en ny (TV alltså). Vi (eller vissa av oss) har funderat ganska länge men nu gick det fort! Det blev en SONY LED 40-tums-apparat som nu blivit monterad och fått alla kanaler installerade. Och om det nu finns dem som har åsikter om vad vi har köpt eller borde ha köpt istället så är jag inte intresserad. Nu är det klart och det blev bra! Inga långbänkar här inte...


Snyggt!

Och eftersom TV-rutan aviserar tävling ska inte jag vara sämre. Dagens fråga: Vad kostade dörrarna till TV-bänken som Ulf köpte på IKEA:s fyndavdelning? Detta fynd var anledningen till att vi var tvungna att köpa en ny TV så de går numera inte under kategorin fynd... men billiga var de då och väckte bygglusten hos maken så jag ska inte klaga. Nu säger han att vi också ska tapetsera om... Herregud, var får han energin ifrån?

Efter att ha satt TV:n på plats kom jag på att jag inte ens ätit lunch så jag snodde ihop en Kajsa-Warg-middag med det som fanns hemma. Det blev så otrooooligt gott att jag t o m glömde ta kort av anrättningen men hitte-på-receptet på godaste pastan får ni här!

Kantarellpasta
ca 250 g linguini (tjockare spagetti)  
ca 200 g förvällda kantareller (jo, det ska vara mycket..)
1 gul lök
1 morot
1 palsternacka
2 pkt bacon
1 förp Crème fraiche Kantarell & Cognac (lite dyrare men jättegod!)
ca 2 msk philadelphiaost (mager går bra)
Salt, vitpeppar, timjan

- Koka pastan
- Finhacka lök, morot och palsternacka. Fräs i smör/rapsolja en stund och tillsatt sedan de lite grovhackade kantarellerna. Låt fräsa en stund (svampen blir bara godare) och krydda med salt, vitpeppar och timjan. Häll upp i en skål och låt vila ett tag. Provsmaka gärna... :)
- Fräs bacon tills det är knaprigt och låt rinna av på hushållspapper på en djup tallrik. Häll sedan över i samma skål som de frästa grönsakerna och rör om. Detta är det smaskiga garnityret!
- Häll av pastan när den är klar. Slå tillbaka den i kastrullen och tillsätt crème fraiche och philadelphiaosten + salt och peppar. Låt koka upp och lägg sedan upp på stora djupa tallrikar. En liten snyggt formad hög med pasta i mitten och strö sedan med en sked över garnityren från toppen av pastan så att det trillar ut lite snyggt runt om. Garnera med färsk timjan.

Nåt så djävulskt goda smaker! Faktiskt det bästa jag har ätit på riktigt länge! Nu älskar jag ju kantareller så jag är redan såld men ändå... gott!

Nu ska jag skriva en reklamslogan som jag ska läsa in imorrn bitti. Sedan blir det TV-soffan!