Det är INTE ok!

Det finns ett äldre par längre bort på vår gata som har besök av sin dotter och sitt barnbarn under sommaren. Och det är väl trevligt. För dem alltså. Men det är ju ingenting som rör oss. Träffade dem nere vid uppfarten en gång när jag skulle ut och promenera och hälsade som man ju gör. De berättade att de varit med morfars i Thailand och att gossen var så social och ville hälsa på hos alla. Jag borde ha anat oråd redan då...

Nu är det så att de tar sig en runda runt kvarteret varje dag för att den lille pojken ska få åka bobby car eller stulta på och det är väl också trevligt. Tyvärr har de ingen uppfattning om personlig integritet! De låter det lilla barnet bestämma vart han vill gå hur som helst och det är inte bara en gång som de har kommit upp på gården och passerat utanför köks- eller toafönstret! Och vi har ändå ganska långt ned till vägen! De traskar omkring på allas uppfarter och gräsmattor som om hela kvarteret var någon slags gemensam egendom! Och de har heller inte bråttom därifrån! Nu har de just varit här ute tre gånger den senaste timmen! Jag sitter vid datorn och skriver lite i köket och känner mig i allra högsta grad uttittad!!! Det är inte så att de kikar in men det är faktiskt INTE OK att människor som jag inte känner promenerar utanför fönstret!!!

Just nu känner jag mig så irriterad och uppretad att jag inte kan gå ut och säga till eftersom risken är stor att jag skulle bli onödigt arg. Men jag måste göra det. Snarast! Jag känner mig som en surkärring men man har väl rätt att kunna gå omkring i sitt eget hus utan att behöva ha publik? Ja, om modet sviker så får jag väl be "Emma" ta hand om problemet... Det skulle faktiskt kännas helt OK.


#1 - - Åsa:

Självklart ska du reagera! Tänk vad ungen lär sig..?? att det är ok att gå dit näsan pekar, varsomhelst och hursomhelst. Nej för fan Monica! Sträck på dig och le och säg att det inte är ok att dom promenerar på din gräsmatta! Gör som det du gör med telefonförsäljare...

#2 - - Monica:

Ja, det är helt rätt! Ska prata med dom nästa gång jag ser till dom på gatan!

#3 - - Jonas:

Varför inte en muterad Emma? Lite Terminator ovanpå Emma (nä inte så!) så blir det nog en hyfsat avskräckande upplevelse för den lilla gossen och hans socialt obegåvade mor.

Landminor är en annan metod.

Jag såg också en del intressanta fällor i marken vid studiebesök på museum vid f.d vietnamesiskt slagfält.

Och så har vi....

Nä, det är inte OK. Har en känsla av att det är samma typ av människa som har ett pekfinger konstant inborrat i ens rygg när dom står bakom i en kö.

#4 - - Maria:

nej, det är inte okej det behöver man inte vara nåt geni för att begripa. Uppenbarligen är det inga genier du har att göra med här, så mitt tips är att utgå från att de faktiskt inte begriper och helt enkelt säga åt dem (vänligt, om du förmår...) att de får hålla sig nere på trottoaren. Er tomt är er tomt, den ingår inte i allemansrätten. Punkt.

Hjälper inte det så bussa Emma på dem.