Göteborg 3

Oj, vilken dag vi hade med Emilia igår! När vi kom hem var jag helt slut efter alla aktiviteter och promenader att jag inte ens orkade blogga... Riktigt, riktigt trevligt hade vi i alla fall!

Eftersom det var så fint väder började vi med att åka till Slottskogen för en picnick. Jo, det blev lunch innan alla var klara... Köpte en jättegod kycklingsallad på vägen dit och njöt på en filt på gröngräset.


Sedan blev det att ligga och slappa en stund och bara mysa i solen!

Slottskogen är tydligen väldigt populär. Så populär att allt grillande har
lett till att även sopstationerna har förändrats:


Jodå, det fanns flera och alla var lika proppfulla!


Fast för oss var det lika roligt att se på Emilia som det var att se på omgivningarna... :)


Men vi hann med att gå en sväng runt Djurgårdarna. Här kände man sig
hemma... haha!

Sedan bar det av till Hagakvarteren där vi gick runt i mysiga secondhandaffärer, boutiquer och antikshoppar. Inte så mycket shopping men väldigt mycket promenad... Jättefint och mysigt var det i alla fall.

 
Hittade även ett ställe som kunde ha varit svågerns... men som tur är har han bättre smak än så här:


Haha! Ett riktigt lågvattenmärke!

Och rör man på sig blir man sugen... Ja, inte bara på att shoppa utan även på att fika! Helt enorma bullar och kakor fanns det på Café Husaren:


Det går inte att göra alla kakor rättvisa men bullarna var nästan 25 cm i diameter och kakorna minst en decci... Vi slog till och handlade mer än vi orkade äta upp...


Citronmarängpajer, kokosmarängkaka, havreflarn med choklad och en annan geggig chokladkaka... God latte och plats vid ett bord i solen! (Vilket var tur eftersom maken fick sitta och njuta medan jag hann över gatan på Twist & Tangos rea...)

Efter ett fortsatt traskande runt området vid Järntorget åkte vi in till stan och vandrade längs avenyn. Där blev det ett stopp på Park där vi åt kvällens middag. Hälleflundra med sommarprimörer... mmmmmmmums!

Inte billigt, men gott! Hann också med en espresso innan det var dags att dra vidare mot Liseberg.


Fin bild av gubben som passerade på gatan också!

Men är man i Göteborg en måndag så måste man ju (nja, inte måste men va fan...) passa på att se Lotta på Liseberg! Vi åkte dit och trängde oss fram. Hann precis dit till Andreas Johnssons "Glorious" vilket var min höjdpunkt! Han är så väldigt bra!


Ja, som ni ser stod vi en bit ifrån men märkte senare under kvällen att vi syntes på TV-skärmen! Vi vinkade som galningar tills jag kom på att det var avbrott för reklampaus! Hahaha! Herregud vad vi skrattade!

Lill-Babs ger ett lätt frånvarande intryck men funkar fortfarande när hon ställer sig på scenen. Hon hade en hel del gamla fans i publiken... Bra var också "Cookies & Beans" - en trio tjejer som jag gillar där Frida Öhrn också ingår.

Sedan blev det en runda till chokladhjulen men hade inte lika tur som sist. Kanske lika bra eftersom vi fortfarande har kvar av tobleronen som jag vann sist... Men säg något gott som varar för evigt. Kvällen tog slut och vi skildes utanför Liseberg eftersom vi skulle åt olika håll.


Tack Emilia för en supertrevlig dag och en härlig guidning runt omkring i Göteborg!